Hlavní obsah

Členové Hizballáhu našli v Libanonu havarovaný izraelský dron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút

Libanonské hnutí Hizballáh oznámilo, že jeho bojovníci našli v Libanonu izraelské bezpilotní letadlo, které tam spadlo v pondělí. O jeho havárii informoval také Izrael, podle nějž byla příčinou pádu asi technická závada.

Foto: Ali Hashisho, Reuters

Příslušníci Hizballáhu

Článek

Stroj se zřítil v pondělí a podle libanonské agentury ANI se k němu bez úspěchu pokoušeli dostat vojáci libanonské armády, protože vrak byl ve špatně dostupném terénu.

Letadlo spadlo v jiholibanonské oblasti Súr u pohraničního města Alma aš-Šaab. Hizballáh oznámil, že jeho lidé bezpilotní letoun našli a přesunuli na jiné místo.

Podle agentury ANI po letadle pátraly izraelské vrtulníky a poblíž místa zaujali pozice členové mírové mise OSN UNIFIL.

Zřejmě technická závada

Izraelský server Ynet napsal, že bezpilotní letoun Skylark spadl v Libanonu zřejmě kvůli technické závadě. Tato letadla používá kromě Izraele také Jižní Korea a Kanada. Jsou vybavena pozorovacím zařízením a využívají se k průzkumným letům.

Hizballáh je šíitská organizace podporovaná Íránem. Bojuje proti Izraeli a zatím poslední vážnější střet se datuje do roku 2015, kdy členové Hizballáhu zabili na hranici dva izraelské vojáky, když trefili protitankovou střelou jejich automobil.

Související téma:

Foto: Jamal Saidi, Reuters

Příslušníci libanonského šíitského militantního hnutí Hizballáh.

Reklama

Související články

Írán má v syrské válce přes 1000 obětí

V bojích v Sýrii padlo přes 1000 vojáků a bojovníků vyslaných Íránem. Teherán je ve válce stejně jako Moskva nebo libanonský Hizballáh spojencem Damašku....

Izraelci zaútočili v Sýrii

Izraelské letectvo zaútočilo v noci na středu z libanonského vzdušného prostoru v Sýrii. Dvě rakety, které vypálilo, dopadly v oblasti města Sabúra zhruba osm...

Výběr článků

Načítám