Hlavní obsah

Atentát na jordánsko-syrské hranici má šest obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ammán

Při pumovém útoku na hranici Jordánska se Sýrií přišlo o život šest jordánských pohraničníků. Dalších čtrnáct exploze nálože v autě zranila. Informovaly o tom jordánské bezpečnostní zdroje. V červnu je to druhý útok na bezpečnostní síly v zemi, kde podobné násilí není obvyklé.

Foto: Muhammad Hamed, Reuters

Syrští uprchlíci u jordánských armádních vozidel u tábora Rakbán

Článek

„Šest vojáků se stalo mučedníky a čtrnáct dalších bylo zraněno při teroristickém útoku,” řekl jordánský představitel agentuře AFP s tím, že jde o předběžnou bilanci.

Podle televize bomba vybuchla o půl páté ráno SELČ v automobilu v oblasti Rakbán, kde se střetává hranice Sýrie, Iráku a Jordánska. Podle televize bylo zničeno armádní auto a několik dalších vozů. Podle televize Al-Džazíra šlo o koordinovaný útok za použití více vozidel.

Armáda oznámila, že zničila „několik útočících vozidel”, která přijela ze syrské strany hranice. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

V uprchlickém táboře Rabkán je asi 70 000 syrských uprchlíků.

Už 6. června bylo v jiném uprchlickém táboře Baka zabito pět členů jordánské rozvědky. K akci se nepřihlásila žádná skupina a útočník byl zatčen.

Jordánsko bylo zatím ušetřeno násilností, které jsou běžné v sousední Sýrii a Iráku. Od roku 2014 je ale spojencem západní koalice, která bojuje proti radikálům v těchto zemích. Jordánsko přijalo podle OSN na své území 600 000 uprchlíků ze Sýrie, Ammán hovoří o více než dvojnásobku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám