Hlavní obsah

Izraelský vicepremiér odstoupil v kauze sexuálního obtěžování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Izraelský vicepremiér a ministr vnitra Silvan Šalom po obvinění, že během své kariéry sexuálně obtěžoval několik žen, odstoupil z funkce. Sedmapadesátiletý politik nicméně podle Reuters trvá na své nevině. Stabilitu vlády jeho rezignace zřejmě neovlivní.

Foto: Nir Elias, Reuters

Izraelský vicepremiér a ministr vnitra Silvan Šalom

Článek

Vysoce postavený člen pravicové vládní strany Likud premiéra Benjamina Netanjahua oznámil, že chce odejít z vlády a také složit svůj poslanecký mandát. Byl prý znepokojen možnými dopady posledních událostí na svou rodinu.

Izraelský generální prokurátor Jehuda Weinstein podle médií nařídil obvinění proti Šalomovi prošetřit. Obvinění už politika loni přinutila k odstoupení z boje o prezidentský úřad.

Šalom, který byl v letech 2003 až 2006 také ministrem zahraničí, není první z izraelských politiků, který musel opustit funkci kvůli obviněním ze sexuálních deliktů. Bývalý izraelský prezident Moše Kacav opustil svůj úřad v roce 2007 a později byl odsouzen k sedmiletému vězení. Byl totiž usvědčen ze znásilnění a sexuálního obtěžování tří zaměstnankyň vládních úřadů, v nichž pracoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám