Hlavní obsah

Nové město lásky zaplní repliky Tádž Mahalu, pyramid a Eiffelovky

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

Investovat miliardu dolarů (více než 19 miliard korun) do nového architektonického projektu v dubajském emirátu se rozhodla tamní firma Link Global Group. Chce postavit novodobé městečko s replikami slavného indického chrámu Tádž Mahal, pařížské Eiffelovy věže či egyptských pyramid, informoval ve čtvrtek server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Tádž Mahal

Článek

Komplex Tádž Arabíja má navíc zahrnovat hotel s 300 pokoji, nákupní centrum i administrativní budovy.  Kromě indického chrámu, jenž ovšem bude čtyřikrát větší, francouzské věže a egyptských pyramid nemá v objektu chybět ani napodobenina části Velké čínské zdi a šikmé věže v Pise.

Replika čtyři století starého chrámu Tádž Mahal, památky chráněné UNESCO, má být v centru plánovaného projektu. Podle developera Aruna Mehry bude stavba hotová do dvou let a vstoupí v známost jako „nové město lásky“. Právě Tádž Mahal je podle Mehry symbolem lásky. Celý komplex pak má podle něj obsáhnout veškerou „krásu života, lásku a romantiku“.

Tádž Arabíja by se podle představ tvůrců mohl stát oblíbenou destinací zamilovaných a místem, kde lidé budou chtít vstupovat do manželství.

Firma Link Global Group, kterou Mehra vede, plánovala stavbu už dříve, ale plány musela odložit kvůli světové finanční krizi.

Reklama

Výběr článků

Načítám