Hlavní obsah

Pár odsouzený za líbání k dubajskému vězení prohrál odvolání

Novinky, rei, hu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

Neúspěšně dopadl pokus o odvolání mileneckého páru z Británie, který byl odsouzen k měsíčnímu pobytu v dubajském vězení. Čtyřiadvacetiletý Ayman Najafi a jeho o rok starší přítelkyně Charlotte Adamsová čelí obvinění z nemravného chování za to, že se na veřejnosti políbili na tvář. Kromě měsíčního odnětí svobody s následnou deportací mají navíc zaplatit pokutu za pití alkoholu.

Článek

Pár čelí obvinění z nemravného chování. Políbili se na tvář v restauraci v listopadu při večeři, které se účastnilo ještě dalších pět lidí. Odsouzení se proti rozsudku odvolali s poukazem, že přátelský polibek na tvář je součástí jejich kultury.

Britové připustili, že pili alkohol, což v zařízení s licencí není v Dubaji ilegální, nicméně následný pohyb na veřejnosti je. Dvojice za to dostala pokutu 1000 dirhamů (přes 5000 korun). [celá zpráva]

Dvojici úřadům nahlásila 38letá žena, kterou pobouřilo, že svědkem nemorálního chování byla i její dcera. Pár se podle ní navíc dotýkal.

Žena se však k soudu nedostavila a obhájce páru tvrdil, že polibek na vlastní oči ani neviděla, ale řekla jí o něm právě její dvouletá dcera.

Podle BBC soudce hovořil po celou dobu v arabštině a zamítl odvolání velmi rychle. Sdělení výsledku obviněným pak ponechal na obhájci.

Najafi byl rozhodnutím velmi zklamaný a prohlásil: "Je to velmi tvrdé odsouzení, založené navíc na rozporuplných důkazech. Soud nepředvolal ani jednoho z našich svědků, kteří by dosvědčili, že jsme nic neprovedli."

Pár se chce znovu pokusit odvolat v druhém stupni. Vzhledem k tomu, že dubajské orgány drží pasy obou obviněných, nemohou zatím vycestovat do Británie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám