Hlavní obsah

V Kuvajtu oběsí ženu, která zapálila stan se svatebčany

Právo, CNN, los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuvajt

K trestu smrti oběšením odsoudil v úterý kuvajtský soud mladou ženu, která podle něj loni v létě úmyslně ze msty založila požár, při němž uhořelo či bylo ušlapáno 57 žen a dětí. Nasra Anazíová (23) podle soudu zapálila stan vyčleněný ženám a dětem během svatebního veselí při sňatku svého manžela s druhou ženou. Chtěla se pomstít muži za „špatné zacházení“.

Článek

Klíčová svědkyně z řad posluhovaček porotě sdělila, že na vlastní oči viděla, jak Anazíová bere hořlavinu, polévá jí plachty stanu pro 200 lidí a škrtá zapalovačem. Plátno okamžitě vzplálo. Oba snoubenci vyvázli bez úhony, protože slavili ve stanu pro muže.

Anazíová se na policii k hrůznému činu doznala, ovšem později před soudem veškerou vinu popřela. „Jde o verdikt nad ženou, která je nevinná. Je to politický rozsudek, protože soud rozhodoval pod nátlakem veřejnosti. Odvoláme se,” prohlásil její právník.

Ten zároveň upozornil na údajně nelidské zacházení, jemuž byla jeho mandatka ve vazbě vystavena. „Při zatčení loni v srpnu byla dva měsíce těhotná, ale vězeňská stráž jí s pomocí asijské zdravotní sestry provedla potrat,” řekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám