Hlavní obsah

Kuvajťanku, která zapálila stan se svatebčany, obžalovali z 55násobné vraždy

Novinky, aš, AFP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuvajt

V Kuvajtu začal proces s mladou manželkou Nasrou Anazíovou, která neunesla, že si její manžel bral druhou ženu. Během svatby zapálila stan, kde svatbu slavily ženy a děti, zahynulo jich 55, sokyně ale vyvázla bez úhony. Anazíová vinu popřela.

Článek

Na otázku soudce Adela Sadžího, zda zapálila stan, řekla Anazíová jen: "Ne". Původně odmítala mluvit. Podle obhájců ve velmi špatném stavu ve vězení potratila a bylo ji odmítnuto navštívit lékaře. Podle obhájců je možné, že dostala uklidňující léky a další medikamenty, které mohly potrat vyvolat. Proto požadovali, aby žena, která byla bledá a působila velmi ztrhaně, byla propuštěna na svobodu.

Žena je obviněna z toho, že "záměrně založila oheň s cílem zabíjet". Stan polila benzínem. Oheň se rychle rozšířil a na místě bylo upáleno 41žen a dětí. Nakonec počet obětí stoupl na 55, protože další ženy podlehly vážným popáleninám. 

Původně se spekulovalo, že se stan v okrese Džahra vzňal od svící a vonných tyčinek. Rozpoutala se diskuze o zákazu nebezpečných stanů, které mají jen jeden východ, takže v nich mohou lidi uhořet. [celá zpráva]

Pak se ale ukázalo, že požár byl založen úmyslně. [celá zpráva]

Manžel, který si bral další ženu, s 23letou Nasrou Anazíovou špatně zacházel. Původní informace, že se muž s Nasrou rozvedl, se nepotvrdila, u soudu se prokázalo, že oba jsou nadále manželé.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám