Hlavní obsah

Na Izrael letos dopadlo na 2000 palestinských raket

Novinky, aš, Novinky, DPA, Ha´arec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM/GAZA

Při náletech izraelského letectva na pásmo Gazy zahynuli v noci na úterý tři palestinští radikálové z hnutí Hamás. O obětech informovaly palestinské nemocnice, Izrael nálety potvrdil, šlo o odvetu za další ostřelování svého území palestinskými raketami. Letos jich na území židovského státu dopadlo už 1986.

Článek

Terčem útoku izraelských vrtulníků se stal výcvikový tábor ozbrojeného křídla Hamásu. Vrtulníky vypálily dvě rakety. Tři bojovníci Hamásu zahynuli hned, další dva byli při útoku zraněni.

Izrael útok potvrdil, s tím, že je součástí taktiky zasahovat přímo bojovníky Hamásu v odvetu za pokračující ostřelování Izraele raketami Kásam.

Izrael letos zasáhlo téměř 2000 raket

V listopadu vypálili palestinští radikálové na Izrael z pásma Gazy 240 raket. Letos jich na území Izraele dopadlo už 1986. Nejtragičtější byl srpnový útok, který si vyžádal zranění 69 izraelských vojáků.

Od té doby, se Izrael snaží zvýšit tlak na pásmo Gazy, aby ostřelování zamezil. přikročil proto i k omezování dodávek energií do pásma.

Úterní útok byl podle mluvčího Izraelských obranných sil odvetou za pondělní ostřelování jedné z budov v poušti Negev poblíž blízkého kibucu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám