Hlavní obsah

Policie v Dubaji vyšetřuje šest Čechů kvůli podvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DUBAJ

Policie ve Spojených arabských emirátech vyšetřuje šest Čechů, které podezírá z podvodu. V bytě jednoho z nich měli policisté najít zařízení snižující cenu telefonních hovorů. Podle informací České televize, která o případu informovala, trpí jeden ze skupiny rakovinou. Místní úřady mu však nepovolily odcestovat a zatím mu ani nechtějí umožnit léčbu v SAE.

Článek

Telekomunikační firma Etisalat vyčíslila škodu v přepočtu na 3,63 miliónu korun. Zařízení, jež snižovalo cenu hovorů, bylo údajně v Michnově bytě.

Policie zadržovanému Čechovi vrátí pas po splnění tří podmínek - musí zaplatit škodu, přinést potvrzení o svém zdravotním stavu z dubajské nemocnice a jako záruku poskytnout pas jiného člověka. Michna tvrdí, že je nevinen a že tolik peněz nemá.

"Policie ve Spojených arabských emirátech zatím žádnému cizinci nikdy nic neprominula, tedy pravděpodobnost, že by například medializace případu pomohla, je velice nízká," řekla ČT mluvčí českého ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová.

Michna má podle ČT rakovinu lymfatických uzlin a měl v Česku nastoupit na další terapii. V současnosti se chystá na cestu do emirátů Michnův známý, který mu veze peníze a chce ho podpořit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám