Hlavní obsah

Velvyslanec Izraele v Salvadoru skončil pro opilost a obnažování

Novinky, BBC, Ha'aretz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Izrael odvolal svého velvyslance v Salvadoru poté, co jej údajně před dvěma týdny na ulici nalezli policisté opilého a nahého. Tzuriel Refael byl na ambasadorský post povýšen teprve v roce 2006. V Izraeli bylo ministerstvo zahraničí nejednou kritizováno za způsob, jakým jsou přidělovány ambasadorské posty.

Článek

"Velvyslanec byl okamžitě odvolán," řekl agentuře AFP nejmenovaný představitel ministerstva zahraničí. Podle něj v minulosti sice izraelští diplomaté způsobili několikrát své zemi ostudu, nynější případ je ale prý vrcholem. "Aby se ambasador choval neslušně na hlavní třídě, to se ještě nestalo," řekl.

Podle izraelského listu Ha'arec se incident udál už před dvěma týdny. Tehdy policie našla na ulici opilého a nahého muže. Jeho ruce byly spoutány a v ústech měl gumový míček. I přes opilost, byl muž údajně schopen podat policistům údaje o své totožnosti a postavení.

Izraelská státní komise vydala naposledy v roce 2006 kritickou zprávu o tom, jak neadekvátně a neprůhledně přiděluje ministerstvo zahraničí velvyslanecké úřady.

Politické skandály jsou v Izraeli v poslední době časté. Nevyhly se ani premiérovi Ehudu Olmertovi [celá zpráva] nebo prezidentu Mošemu Kacavovi. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Izraelský premiér požaduje demisi prezidenta

Izraelský premiér Ehud Olmert ve středu večer vyzval prezidenta Mošeho Kacava, aby rezignoval kvůli hrozícímu obvinění ze znásilnění. Prezidentova žádost...

Výběr článků

Načítám