Hlavní obsah

Žralok zabil v Kalifornii surfaře

Šestadvacetiletého surfaře napadl v sobotu u kalifornského města Santa Cruz u pobřeží Tichého oceánu žralok. Mladý muž zraněním na místě podlehl, píše server týdeníku Focus. Není zcela zřejmé, jaký typ žraloka zaútočil, s největší pravděpodobností to byl žralok bílý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok v Kalifornii zabil surfaře (video je bez zvuku)Video: KTVU, AP

 
Článek

Fotograf Eric Mailander televizní stanici KRON4 řekl, že v sobotu ráno, tedy v den tragické nehody, napočítal u pobřeží 15 žraloků bílých. Další fotograf viděl skupinu žraloků u pláže Manresa už v pátek.

Žralok bílý se vyskytuje většinou v pobřežních vodách. Dosahuje maximální délky okolo sedmi metrů a hmotnosti více než tří tun. Dožívá se i více než 70 let, což z něj činí jednu z nejdéle žijících chrupavčitých paryb. Patří k nejrychlejším žralokům, může nakrátko zrychlit až na 56 km/h. Je považován za člověku velmi nebezpečného predátora, je zodpovědný za nejvíce nevyprovokovaných útoků na lidi.

Vody v okolí místa neštěstí byly na pět dnů uzavřeny a současně byly rozestaveny varovné cedule s upozorněními na nebezpečí. Samotná pláž je uzavřena od 11:00 do 17:00 v rámci opatření proti šíření koronaviru. Výjimku mají jen příznivci vodních sportů, například právě surfaři.

Reklama

Výběr článků

Načítám