Hlavní obsah

Zpěvák Blythe, souzený za smrt fanouška, natočil temné video o Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký metalový zpěvák Randy Blythe se na svém webu vrátil k Praze a k procesu, ve kterém byl souzený za zabití fanouška. Fotoaparátem natočil video The Devil is the Details (Ďábel jsou detaily) - osobní zpověď o tom, co v době soudního procesu prožíval.

Foto: Petr Horník, Právo

Americký zpěvák David Randall Blythe.

Článek

„Tento film jsem vyrobil během mého soudu v Praze. Nevěděl jsem, co se mnou bude, jen jsem cítil, že jsem jednal správně, když jsem se k soudu dostavil,“ popsal Blythe.

Snímek je k vidění zde.

Video chtěl zveřejnit ještě před rozsudkem, to v něm ještě chyběla závěrečná pasáž s Blythem stojícím na Karlově mostě, kterou dotočil až poté, co byl soudem zproštěn obvinění.

„Ukázal jsem klip svému právníkovi a on mi poradil, abych to zveřejnil, až bude po soudu. Domníval se, že české úřady by nemusely porozumět, co jsem tím filmem chtěl říct,“ vysvětlil zpěvák.

Foto: randonesia.com

Blythe ve videoklipu použil i četné záběry na marionety z pražských krámů.

Klip podle Blytha vystihuje, jaké myšlenky ho během procesu pronásledovaly. Video, k němuž vytvořil i hudební podkres, je plné ďábelsky vyhlížejících loutek a nechybí ani záběry smrtky na staroměstském orloji.

„Marionety jsou součástí české kultury, kterou jsem si zamiloval. Loutka čerta představuje mě, jak jsem sám sebe vnímal a jak na mě nazírala společnost. Jen chci zdůraznit, že tady nepředstavuje zlo,“ uzavřel Blythe, který snímek zakončil vzkazem pro zemřelého fanouška: „Odpočívej v pokoji, Danieli.“

Blythe v současnosti chystá i knihu vzpomínek. Jejím středobodem má být pražský proces kvůli úmrtí fanouška po koncertě Lamb of Gods v klubu Abaton v roce 2010. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám