Hlavní obsah

Žena přišla po zfušovaném gynekologickém zákroku o obě nohy

Právo, roš
Mineola

Amputací nohou pod koleny skončil pro 30letou ženu z newyorské Mineoly zfušovaný gynekologický zákrok, po němž měla jít týž den domů. O tragédii Stacey Galletové, matky 10leté dcery, informovala televize CBS2.

Foto: Profimedia.cz

Žena se po třech týdnech v narkóze probudila s nohami amputovanými pod koleny.

Článek

Zákrok totiž vyvolala sněť, která zasáhla obě pacientčiny nohy. Příčinou bylo patrně poškození střevní stěny během operace, řekl listu New York Daily News lékařský zdroj. Infekční bakterie se šíří tkáněmi do orgánů a produkují toxiny, což nakonec vede ke smrti. To lze odvrátit jen včasným prokrvením tkání. Galletové po gynekologickém zákroku začalo nejprve otékat břicho, pak ji stihla zástava srdce.

Lékaři ji uvedli na tři týdny do umělého spánku. „Když jsem se probudila, ležela jsem na jednotce intenzivní péče. Ptala jsem se rodiny, co tu dělám. Řekli, že mi amputovali obě nohy,“ popsala Galletová svůj šok CBS2.

V žalobě na nemocnici v Mineole také uvádí, že trpí trvalým poškozením sluchu. „Vzhledem k tomu, že předtím mi nic nebylo, je to těžké,“ řekla reportérům. Ztratila práci a manžel se s ní rozvádí. „Snažím se jít dál,“ dodala žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám