Hlavní obsah

Zemřel hoteliér William Barron Hilton

Ve věku 91 let zemřel ve čtvrtek ve Spojených státech hotelový magnát William Barron Hilton, který rozšířil hotelové impérium založené jeho otcem. Rodina oznámila, že zemřel přirozenou smrtí ve svém domově v Los Angeles. Zůstalo po něm osm dětí a 15 vnoučat, mezi nimiž jsou i známé celebrity Paris a Nicky Hiltonovy.

Foto: Charles E. Knoblock, ČTK/AP

Barron Hilton na snímku z roku 1980

Článek

William Barron Hilton se narodil v roce 1927 Conradu Hiltonovi, zakladateli řetězce Hilton Hotels, a Mary Adelaide Barronové. V mládí sloužil u námořnictva, poté se pustil do vlastního podnikání. V rodinné firmě začal působit v 50. letech minulého století a dokázal ji dostat až na špičku hotelového průmyslu. V čele společnosti, která v současné době provozuje tisíce hotelů po celém světě včetně České republiky, stál 30 let.

Barron Hilton rovněž proslul jako filantrop. Zhruba 97 procent svého jmění se rozhodl věnovat nadaci založené jeho otcem Conradem. Nadace uvedla, že by se tak její fond mohl rozrůst z 2,9 na 6,3 miliardy dolarů.

Nadace pomáhá mimo jiné bezdomovcům, lidem postiženým přírodními katastrofami či při zajišťování přístupu k pitné vodě a hygienickým zařízením v rozvojovém světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám