Hlavní obsah

Zbláznil jsem se z Uberu, tvrdí vraždící americký taxikář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detroit

Jason Dalton, který 20. února zastřelil v Kalamazoo v americkém státě Michigan šest lidí, řekl policii, že jeho mysl ovládla aplikace Uber. Právě pro tuto alternativní taxislužbu pracoval. Mezi střelbou rozvážel zákazníky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zveřejnila záznam z Daltonova zadrženíVideo: Kalamazoo County Sheriff´s Office , AP

 
Článek

„Když jsem se přihlásil, začal jsem se cítit jako loutka,“ řekl Dalton. Podle něj Uber ovládl jeho „mysl i tělo“. Údajně mu program říkal, aby zabíjel své oběti.

Jeden z vyšetřovatelů napsal do spisu: „Když jsem se zeptal Daltona, co ho vedlo, že si vzal večer střelnou zbraň, řekl mi, že to udělala aplikace Uberu.“ Vypověděl také, že se mu na obrazovce objevovala hlava ďábla s kravskými rohy a dávala mu příkazy.

Foto: Reuters

Taxikář Uberu Jason Dalton po zadržení

Dalton proto bude podroben psychiatrickému vyšetření, to ho ale nezbaví trestní odpovědnosti. Bude-li uznán vinným, může dostat doživotí, Michigan nemá trest smrti.

Uber uvedl, že si Daltona prověřil, ale přijal ho, protože neměl záznamy v trestním rejstříku.

Podle vyšetřovatelů vraždil během pěti hodin. Současně rozvážel zákazníky po městě Kalamazoo vzdáleném 250 kilometrů od Detroitu. [celá zpráva]

Nikdo ze šesti zastřelených a dvou postřelených nebyl zákazníkem Uberu. Dalton žádnou z obětí neznal a vybíral si je náhodně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám