Hlavní obsah

Youtubera zastřelili při natáčení smyšleného přepadení

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nashville

Dvacetiletý Američan byl o víkendu ve městě Nashville zastřelen při natáčení videa na YouTube. Jeho záměrem bylo údajně s nožem přepadávat kolemjdoucí. Populární platforma přitom takové chování zakazuje. Policie uvedla, že v souvislosti s úmrtím nikoho nezadržela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Původně se mělo jednat o vtipný „prank”. Jde o jakési kanadské žertíky, ve kterých youtubeři nachytávají obyčejné lidi – například tak, že v děsivých převlecích za tmy honí nic netušící kolemjdoucí nebo že inscenují nebezpečné situace, jako krádeže či přepadení.

Odborníci před takovými videi dlouhodobě varují proto, že konkrétně Spojené státy jsou zemí s největším počtem střelných zbraní na hlavu.

A právě to se stalo osudným 20letému Timothymu Wilksovi. Ten ještě s kamarádem přistoupil ke skupince lidí stojících na parkovišti před zábavním parkem. Oba měli v ruce velký nůž.

Mladá Američanka zastřelila přítele, honili sledovanost na YouTube

Amerika

Na to zareagoval 23letý mladík, který vytáhl pistoli a youtubera zastřelil. Policii sdělil, že jednal v sebeobraně. Nikdo nebyl zatčen.

YouTube nebezpečné pranky zakazuje

Vzhledem k popularitě podobných videí přistoupila platforma YouTube už před dvěma lety k jejich zákazu.

Podle nových pravidel nesmí tvůrci natáčet žádné „žerty, které by oběti vedly k bezprostřednímu vážnému fyzickému nebezpečí nebo které způsobí emoční utrpení nezletilých”.

Pachatele brutální šikany zachycené na videu udal jeho otec

Amerika

Zinscenovaná přepadení se zbraněmi jsou dokonce explicitně zakázána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám