Hlavní obsah

Vzdám se platu, když mě zvolíte, slíbil Trump Američanům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

V případě zvolení za prezidenta Spojených států se miliardář Donald Trump vzdá platu, který pro šéfa Bílého domu činí ročně 400 000 dolarů (9,5 miliónu korun). Uvedla to v pátek agentura Reuters. Trump je podle průzkumů favorizovaným kandidátem za Republikánskou stranu pro volby v roce 2016.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Donald Trump

Článek

"První věc, kterou bych udělal v případě zvolení prezidentem, je to, že bych odmítl nějaký plat. Pro mne to moc neznamená," řekl Trump, který tvrdí, že jeho čisté jmění představuje více než deset miliard dolarů.

Trump, známý svou výbušností a až neomalenou přímostí, věří, že ve volbách uspěje. "Vydělal jsem miliardy a miliardy dolarů, mám za sebou skvělé úspěchy po celém světě," prohlásil ve středeční televizní debatě s ostatními kandidáty Trump s tím, že je to právě on, kdo může pomoci Spojeným státům, aby byly úspěšné. "Nemyslím si, že by to tady někdo zvládnul lépe," dodal.

S ohledem na své osobní finanční zabezpečení před nástupem do Bílého domu se v minulosti vzdali platu a dávali ho na dobročinnost už američtí prezidenti Herbert Hoover a John F. Kennedy, dodal Reuters.

Reklama

Související články

Trump by už porazil Hillary

Republikán Donald Trump dosáhl důležité mety, v první sondě voličské přízně by totiž nyní porazil v prezidentských volbách i favorizovanou demokratku Hillary...

Výběr článků

Načítám