Hlavní obsah

Viceprezidentka od Tiffanyho ukradla šperky za milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Bývalá viceprezidentka oddělení pro vývoj produktů luxusního amerického klenotnictví Tiffany, šestačtyřicetiletá Ingrid Lederhaasová-Okunová, ukradla šperky za více než 1,3 miliónu dolarů (asi 26 miliónů korun). V úterý ji zadržely a obvinily federální úřady v New Yorku, napsaly agentura AP a Wall Street Journal.

Foto: Profimedia.cz

Vývěsní štít šperkařské firmy Tiffany. Ilustrační foto

Článek

Než byla v únoru propuštěna, ukradla žena z Connecticutu ze sídla společnosti na Manhattanu 165 kusů šperků včetně několika diamantových náhrdelníků i náušnic. Část z nich prodala nejmenovanému překupníkovi.

„Zneužila svého přístupu k hodnotným šperkům, aby je ukradla a prodala, přičemž je vydávala za své vlastní,“ uvedl žalobce Preet Bharara. Špeky si půjčovala a zdůvodňovala to tím, že je potřebuje k pracovním účelům. Pak přicházela s nejrůznějšími lžemi, proč je nevrací.

V únoru byla propuštěna v souvislosti se snižováním stavu zaměstnanců, a nikoli ve spojitosti se zločinem.

Žaloba nezveřejnila jméno poškozené firmy, ale předpokládá se, že to byla právě Tiffany, kde pracovala.

Proslulá americká společnost Tiffany, kterou v roce 1837 založil Charles Lewis Tiffany, kromě vzácných šperků prodává také vůně, hodinky nebo sluneční brýle. Klenoty od Tiffanyho se proslavily v řadě filmů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám