Hlavní obsah

Členka „Mansonovy rodiny” má naději na propuštění, původně dostala trest smrti

Po padesáti letech od série krvavých masakrů v Los Angeles, které měla na svědomí skupina Mansonova rodina, by se mohla jedna z vražedkyň dostat na svobodu. Kalifornská vězeňská komise ve středu navrhla podmínečné propuštění Leslie Van Houtenové. Dnes devětašedesátiletá žena byla nejmladší členkou skupiny a ve vězení si odpykává doživotní trest za brutální vraždy z roku 1969.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Členky skupiny Mansonova rodina včetně Van Houtenové a samotného Mansona na záběrech z roku 1970 při příchodu k souduVideo: AP

 
Článek

Od roku 2016 se výbor již třikrát vyslovil pro její podmínečné propuštění. Propuštění na podmínku dvakrát zamítl bývalý kalifornský guvernér Jerry Brown. O nynějším návrhu bude rozhodovat Gavin Newsom. Zatím nikdo z odsouzených za podíl na vraždění podmínečně propuštěn nebyl. Sám Manson zemřel předloni v cele ve věku 83 let.

V roce 1967 založil Charles Manson komunitu, která se do dějin zapsala jako Mansonova rodina. Se svými obdivovateli se v San Francisku věnoval nevázanému sexu a drogovým orgiím. V srpnu 1969 nařídil svým stoupencům, aby náhodně zabíjeli obyvatele bělošské luxusní čtvrti v Los Angeles.

Foto: Profimedia.cz

Mezi skupinu tzv. Mansonovy rodiny patřily zleva Patricia Krenwinkelová, Susan Atkinsonová a Leslie Van Houtenová. Snímek je z roku 1971, kdy jdou k soudu.

Pět lidí usmrtili v domě hudebního producenta Terryho Melchera. Mezi nimi byla i Sharon Tateová, manželka režiséra Romana Polanského, která byla ve velmi vysokém stupni těhotenství. Další zabili v domě podnikatele Lena LaBianky. Van Houtenové bylo 19 let, když pomáhala při jejich vraždě.

V roce 1971 byla spolu s dalšími členy Mansonovy skupiny odsouzena k trestu smrti. Hrdelní trest byl ale v Kalifornii v roce 1972 zrušen, a tak si odpykává doživotí. Ve vězení vystudovala vysokou školu a posudek komise ji chválí za vzorné chování.

Reklama

Výběr článků

Načítám