Hlavní obsah

Ve svatyni texaské sekty se našla postel, jež měla sloužit ke znásilňování

Novinky, CNN, rei
ELDORADO

Úřady pátrající v komplexu ranče polygamní sekty v texaském Eldoradu po 16leté dívce, která odtamtud minulý týden zavolala na linku důvěry, našli v obřím kostele z vápence postel. Podle důvěrného informátora měla sloužit mužským členům sekty při sexu s nezletilými dívkami. Vyplývá to ze zveřejněného soudního spisu.

Článek

Policie pronikla na ranč Fundamentalistické církve Ježíše Krista svatých poslední dnů po telefonátu šestnáctileté dívky Sarah, která pracovníkům linky důvěry šeptem řekla, že se obává, že znovu čeká dítě s padesátiletým mužem, za něhož ji donutili se vdát a který ji bije.  

Policisté od té doby z ranče nazvaného Touha po Sionu odvedla přes 400 dětí a je pravděpodobné, že Sarah je mezi nimi.

O rozsáhlém zneužívání nezletilých dívek v sektě informoval úřady o víkendu někdejší člen církve. Vyšetřovatelé od té doby hovořili s několika dívkami, které patřily mezi manželky členů církve, přičemž některé z nich byly těhotné. Doložen je svazek jednoho muže s dvaceti ženami. Lékaři zjistili nejméně 18 zneužitých dívek.

Šestnáctiletá Sarah v telefonátu označila za svého muže Dalea Barlowa. Muž stejného jména a věku už měl problémy se zákonem v souvislosti s nezletilými v Arizoně. Úřadům řekl, že dívku, která ho nařkla, vůbec nezná. Arizonské úřady ho nezadržely, přestože na něj v Texasu, vydali zatykač, stejně jako na několik dalších členů organizace. Podle sociálních pracovníků není muž hledaným dívčiným manželem. Do vyšetřování se zapojil i Federální úřad pro vyšetřování (FBI).

Polygamní církev

Fundamentalistická církev Ježíše Krista svatých poslední dnů vznikla v třicátých letech 20. století. Založili ji odpadlíci od mormonské církve poté, co tato zakázala polygamii.

Organizace má členy hlavně ve Spojených státech. Dohromady jich je asi deset tisíc.

Sektu vedl Warren Jeffs, kterého loni odsoudili na 10 let za mřížemi za to, že nutil nezletilou dívku ke sňatku a měl s ní sexuální styk. Jeffs si trest odpykává v Arizoně, kde ho čeká proces kvůli podobným nařčením.

Reklama

Související témata:

Související články

Úřady odebraly polygamní sektě 52 dívek

Americké úřady ve státě Texas odvezly z ranče ve městě Eldorado 52 dívek. Ranč patří polygamní Fundamentalistické církvi Ježíše Krista svatých poslední dnů....

Výběr článků

Načítám