Hlavní obsah

Ve škole v Kalifornii střílel exmanžel učitelky, zabil ji i žáka

– San Bernardino • Aktualizováno

Do školy v kalifornském San Bernardinu v pondělí dopoledne místního času vešel ozbrojený muž a spustil palbu. Zastřelil svou bývalou ženu, která ve škole vyučovala, a jednoho žáka. Později zbraň obrátil proti sobě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelba v KaliforniiVideo: Reuters

 
Článek

Podle listu LA Times padlo několik výstřelů a úřady událost označily za vraždu a sebevraždu. „Stalo se to ve třídě,“ potvrdil na Twitteru policejní šéf Jarrod Burguan. Dodal, že dva žáci byli převezeni do nemocnice.

Střelcem byl třiapadesátiletý Cedric Anderson a obětí byla stejně stará Karen Elaine Smithová. Oba byli krátkou dobu manželé a zhruba měsíc, měsíc a půl žili odděleně, napsala agentura Reuters. Podle policie měl muž kriminální minulost, která zahrnovala domácí násilí a obvinění z držení zbraní.

Foto: Handout, Reuters

Třiapadesátiletý Cedric Anderson

Anderson ve škole zastřelil svou exmanželku a zřejmě neúmyslně postřelil dva žáky ve věku osm a devět let. Následně zbraň znovu nabil, přiložil si hlaveň ke spánku a zmáčkl spoušť.

Mladší hoch svým zraněním v nemocnici podlehl.

Evakuace dětí

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Jedna z evakuovaných žákyň po shledání s rodiči

San Bernardino podle LA Times v poslední době zažívá nárůst násilností. V loňském roce tam zaznamenali 62 vražd, což byl oproti předchozímu roku nárůst o 41 procent. Rok 2016 tak byl v tomto ohledu nejtragičtějším od roku 1995.

Foto: Rick Sforza, ČTK/AP

Policisté na místě střelby na základní škole v San Bernardinu

Pozornost celého světa upoutal masakr v San Bernardinu v prosinci 2015. Radikalizovaní muslimští manželé Syed Farook a Tashfeen Maliková tam tehdy postříleli 14 lidí a 21 dalších lidí zranili. Následně byli zabiti při přestřelce s policií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám