Hlavní obsah

Ve Fergusonu se znovu střílelo, policie postřelila útočníka

– Ferguson • Aktualizováno

Ve městě Ferguson v americkém státě Missouri se v neděli v noci strhla další střelba, která si vyžádala dva zraněné. Jedním z nich je muž postřelený policisty. Incident se stal na první výročí zastřelení černošského mladíka Michaela Browna bělošským policistou Darrenem Wilsonem. Lidé si událost připomněli protestními pochody.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při vzpomínkové akci na černošského mladíka se strhla střelbaVideo: Reuters

 
Článek

Střelba se strhla po 23. hodině místního času, kdy se po denních pochodech dav lidí srocoval na ulici kvůli dalšímu protestu. Podle policejního šéfa Jona Belmara padlo množství výstřelů. Dva lidé ve věku 17 a 19 byli zraněni.

Policisté v civilu podle mluvčího reagovali na útočníka, který začal střílet na auto. Policisté ho postřelili. Muž, který se údajně s Michaelem Brownem znal, je v kritickém stavu.

Belmar uvedl, že policisté jednali správně. Jde podle něj o zkušené příslušníky, kteří u policie pracují několik let. Policisté na místě střelby zajistili útočníkovu zbraň 9 mm Sig Sauer.

Pořádkové síly během demonstrací zadrželi čtyři lidi. Tři policisté byli při střetech zraněni a tři jejich auta byla poničena.

Foto: Cristina M. Fletes/St. Louis Post-Dispatch, ČTK/AP

Protesty na výročí smrti Michaela Browna ve Fergusonu trvaly až do noci.

Ferguson si připomíná rok od smrti 18letého Michaela Browna. Výstřely padaly už během nedělní demonstrace. [celá zpráva]

Brown se před rokem dostal do potyčky s policejní hlídkou, která měla podezření, že krátce před tím kradl v obchodě. Wilson následně Browna, který nebyl ozbrojen, zastřelil.

Událost vyvolala masivní a často násilné pouliční bouře napříč USA.

Velká porota později rozhodla, že Wilson nebude obžalován.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám