Hlavní obsah

Ve 116 letech zemřela nejstarší žena světa

Atlanta
Aktualizováno

Američanka Besse Cooperová, která byla ve 116 letech nejstarším člověkem na světě, v úterý zemřela. Informovala o tom agentura AP. Nejstarší žijící osobou je nyní podle údajů demografické organizace Gerontologická výzkumná skupina (GRG) Italka Dina Manfrediniová, které je 115 let a která žije v americké Iowě.

Foto: Profimedia.cz

Besse Cooperová (vpravo) na archivním snímku

Článek

Syn Cooperové Sidney agentuře AP řekl, že jeho matka měla o víkendu problémy s břišní infekcí. V pondělí se už cítila lépe, v úterý se ale u ní objevily problémy s dýcháním, kterým nakonec podlehla.

Cooperové bylo 116 let a 100 dní. Stala se teprve osmým člověkem na světě, který se dožil 116 let a byla posledním žijícím člověkem narozeným v roce 1896. Primát světové doyenky držela od loňského srpna.

Cooperová se narodila 26. srpna 1896 v Tenessee, za první světové války se přestěhovala do Georgie, kde žila až do smrti. Poslední roky strávila v domově důchodců ve městě Monroe u Atlanty. Byla vdaná, měla čtyři syny. Od roku 1963 je vdovou. Když se jí dříve novináři ptali na tajemství dlouhověkosti, odpověděla, že se o sebe starala a nejedla žádné špatné jídlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám