Hlavní obsah

V USA pohřbili ostatky 40 lidí, kteří zahynuli 11. září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shanksville

Ostatky 40 lidí, kteří zahynuli 11. září 2001 u pensylvánského města Shanksville po pádu uneseného letadla a nepodařilo se je identifikovat, v pondělí pohřbili při soukromém obřadu nedaleko místa tragédie. Smutečního rozloučení se v památníku Flight 93 National Memorial podle agentury AP zúčastnilo téměř 500 členů rodin obětí a také hasiči, policisté a záchranáři, kteří byli na místo neštěstí před deseti lety povoláni.

Článek

Při obřadu, který sloužili katolický, protestantský, buddhistický i židovský duchovní, byly k poslednímu odpočinku uloženy ostatky čtyř desítek obětí. Ty byly v uplynulých deseti letech uchovávány ve třech rakvích.

"Určitě mi to přineslo klid duše," řekla o obřadu Carole O'Hareová, která měla v letadle matku. "Vždy jsem měla starost o to, co se stane s ostatky, které se nepodařilo identifikovat. A teď cítím, že jsou v míru a tam, kde mají být."

Let 93 společnosti United Airlines, jehož cestující se na palubě letadla teroristům postavili, skončil pádem nedaleko Pittsburghu. Náraz byl tak silný, že se dodnes nepodařilo nalézt pozůstatky všech obětí.

Místo tragédie už v neděli navštívil prezident Barack Obama.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám