Hlavní obsah

V USA po zpackaném usmrcení obnovili popravy

Atlanta
Aktualizováno

Poprvé od trýznivé exekuce odsouzence letos v dubnu byly ve Spojených státech provedeny další popravy. V Georgii byl smrtící injekcí připraven o život vrah nezletilé dívky, v Missouri vrah dvou žen.

Foto: ČTK/AP

Osmapadesátiletý Marcus Wellons byl popraven za znásilnění a uškrcení patnáctileté dívky.

Článek

Nejdříve byl v Atlantě po zamítnutí odvolání nejvyšším soudem popraven 58letý Marcus Wellons, který v roce 1989 znásilnil a uškrtil tehdy 15letou dívku.

Jeho právní zástupce se neúspěšně odvolal proti tomu, že není známo přesné složení smrtící látky, která nakonec byla proti němu použita.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Také u 43letého Johna Winfielda v Missouri, který podle soudu zavraždil v roce 1996 dvě přítelkyně své bývalé partnerky, justice odmítla další odklad.

V cele smrti čeká na popravu v příštích 24 hodinách ještě jeden odsouzenec na Floridě.

Zemřel až na infarkt

Ve Spojených státech stále neutichlo pozdvižení, které vyvolala trýznivá poprava usvědčeného vraha Clyttona Locketta z 29. dubna. Lockett měl být zabit injekcí se zatím nevyzkoušenou směsí smrtících látek. Jeho popravu však zastavil ředitel věznice kvůli problému se zaváděním smrtící látky do těla odsouzeného.

Lockett, odsouzený za vraždu devatenáctileté dívky, trpěl křečemi, zatínal zuby a pokoušel se zvedat hlavu z lehátka. Až po zhruba 40 minutách od zahájení popravy zemřel na infarkt.

Reklama

Výběr článků

Načítám