Hlavní obsah

V Torontu najel řidič dodávky do lidí, devět jich zabil

Toronto
Aktualizováno

V kanadském Torontu v pondělí najela dodávka do skupiny lidí a devět jich zabila, uvedla místní policie. Dalších 16 lidí je zraněno. Svědci tvrdí, že dodávka najela do lidí úmyslně. Řidič z místa nehody ujel, policie ho ale později o několik bloků dál zadržela. Jeho případný motiv ani zdravotní stav zraněných zatím není znám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Torontu najela dodávka do lidíVideo: Reuters

 
Článek

„Máme zprávy o tom, že do davu lidí na chodníku najela bílá dodávka. Vjela na chodník a srazila osm až deset lidí. Čísla zatím nemáme potvrzena,” citovala kanadská stanice Global News mluvčího torontské policie.

Zástupce šéfa torontské policie Peter Yuen později uvedl, že mrtvých je devět.

Muž pravděpodobně najel do lidí úmyslně. "Jen tak projížděl přímo lidmi, na rohu bez obtíží zahnul," popsal pro list Globalnews student Nick Sanka. Řidič dodávky podle něj zrychloval.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Policisté přikrývají oběti neštěstí

K incidentu došlo v pondělí  ve 13:30 místního času (18:30 SELČ) na frekventované křižovatce. Při zadržení měl muž nejprve na policisty mířit zbraní, pak se ale vzdal.

Foto: Social Media, Reuters

Chodci pomáhají jedné z obětí, kterou srazila dodávka v kanadském Torontu.

Na snímcích, které byly zřejmě pořízeny na místě incidentu, jsou vidět příslušníci bezpečnostních složek s puškami a zdravotníci, kteří ošetřují raněné. Podle BBC záchranáři do jedné ze sanitek nakládali oranžový pytel a zdá se, že v něm bylo tělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám