Hlavní obsah

V přímém přenosu zastřelil kolegy z televize, pak zbraň obrátil proti sobě

– Richmond • Aktualizováno

Televizní reportérku a kameramana zastřelil útočník v americkém státě Virginie. Incident se udál v přímém přenosu během rozhovoru reportérky s hostem. Policie podezřelého stíhala na dálnici a muž, který pro televizi kdysi pracoval, se posléze vážně postřelil. Na následky zranění zemřel v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec zabil reportérku a kameramana v přímém přenosu

 
Článek

Čtyřiadvacetiletá reportérka Alison Parkerová krátce před sedmou hodinou ráno místního času u nákupního centra ve městě Moneta zpovídala jednu ženu. Najednou padlo osm výstřelů. Kamera se dala do pohybu a ozval se křik, pak kamera spadla a krátce nato byl přenos přerušen. Po přepnutí do studia mohli diváci spatřit vyděšenou tvář další moderátorky.

Parkerová na místě zemřela, stejně jako její o tři roky starší kameraman Adam Ward, potvrdila jejich domovská stanice WDBJ7 TV. Zpovídanou ženu útočník poranil.

Foto: WDBJ7, ČTK/AP

Zastřelená reportérka s kameramanem

Policie střelce stíhala. „Motiv neznáme a nevíme, kdo je podezřelý,“ uvedl sice nejprve ředitel televize Jeffrey Marks. Státní guvernér Terry McAuliffe ale následně prohlásil, že podezřelým je „roztrpčený” bývalý zaměstnanec televize. Vyšetřovatelé dodali, že 41letý Vester Lee Flanagan byl na pracovišti známým potížistou. Propustili ho, protože se choval podivně a ohrožoval kolegy.

Policie Flanagana stíhala na dálnici. Podezřelému se povedlo přesednout do jiného auta, jeho původní vůz se našel na letišti v Roanoke. Později úřady oznámily, že se Flanagan během stíhání na dálnici postřelil. Jeho zranění bylo podle policie velmi vážné a v nemocnici mu podlehl.

Podle neziskové organizace Gun Violence Archive bylo v USA jen za letošek zaznamenáno více než 33 tisíc případů, při nichž pachatel použil střelnou zbraň. Víc než 8400 lidí zemřelo, dalších přes 17 tisíc bylo zraněno.

Reklama

Výběr článků

Načítám