Hlavní obsah

V Mexiku byl postřelen úředník konzulátu Spojených států. Útočník uniká

Novinky, mif
Guadalajara
Aktualizováno

Úředník amerického konzulátu byl v pátek večer postřelen v mexickém městě Guadalajara. V sobotu o tom informovala mexická prokuratura s tím, že střelec je stále na útěku. Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) o víkendu vypsal na informace vedoucí k dopadení útočníka odměnu 20 000 dolarů, tedy v přepočtu více než půl miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec na svou oběť čekal před konzulátemVideo: Americký konzulát v Mexiku

 
Článek

Úřady zveřejnily video, na kterém je vidět, jak střelec čeká u výjezdu z parkoviště konzulátu. Poté bez váhání tasí zbraň a vystřelí na odjíždějící vůz. Právě v něm seděl úředník, který nakonec skončil v nemocnici, neboť se útočníkovi podařilo prostřelit čelní sklo automobilu.

Úředník byl zasažen do hrudníku. „Při střelbě byl zraněn úředník konzulátu Spojených států. V současnosti je však jeho stav již stabilizovaný,“ stojí v sobotním prohlášení mexické prokuratury.

Foto: Americký konzulát v Mexiku

Útočník, který postřelil úředníka konzulátu Spojených států

Kdo přesně byl postřelen, úřady neuvedly. Jisté tak v tuto chvíli není ani to, zda byl zraněn přímo konzul, nebo jiný představitel tohoto úřadu, uvedl server International Business Times.

Prokuratura nicméně připustila, že šlo o vysoce postaveného úředníka konzulátu.

Otazník visí nad případným motivem střelby. V Guadalajaře, kde ke střelbě došlo, je velmi vysoká kriminalita kvůli přítomnosti organizovaných gangů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám