Hlavní obsah

V Georgii po 70 letech popravili ženu, která milence navedla k vraždě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta

Ve věznici Jackson v americkém státě Georgie po 70 letech popravili ženu. Sedmačtyřicetileté Kelly Gissendanerové vpíchli smrtící sérum navzdory veřejným prosbám o zastavení popravy, k nimž se připojil i papežův zástupce. Gissendanerová naplánovala vraždu svého manžela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Proti popravě Gissendanerové se zvedla vlna protestů Video: Reuters

 
Článek

„Neměla slitování, nedala mu žádnou možnost, příležitost zachránit si život,“ schválila popravu rodina zavražděného Douglase Gissendanera, jehož v únoru 1997 na její popud ubodal ženin milenec, který si odpykává doživotní trest, protože u soudu spolupracoval a vypovídal proti Gissendanerové.

Naopak po odkladu a zrušení popravy volaly dvě ze tří dětí odsouzené a k výzvě se v úterý připojil i papežův diplomatický zástupce v USA. Arcibiskup Carlo Maria Vigano v dopise vyzval odvolací soud, aby vynesl nový trest, který by „lépe vyjadřoval jak spravedlnost, tak milosrdenství“.

Foto: Bita Honarvar/Atlanta Journal-Constitution via AP, ČTK/AP

Kelly Renee Gissendanerová na snímku z roku 2004

Porota však ještě týž den odpoledne žádost o milost zamítla a o pár hodin nejvyšší soud USA odmítl i tři žádosti o odložení popravy. Obhájci marně tvrdili, že se Gissendanerová ve vězení změnila.

Podle svědků citovaných televizí Fox News si Gissendanerová před smrtí zpívala křesťanskou píseň Amazing Grace.

Gregory Owen, který jejího muže zavraždil, může žádat o podmínečné propuštění nejdříve za sedm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám