Hlavní obsah

V amerických potravinářských továrnách provedli velký zátah na imigranty

Americké imigrační úřady provedly rozsáhlý zátah v sedmi továrnách na zpracování potravin ve státě Mississippi, zadržely při tom 680 lidí. Uvedla to agentura AP. Podle šéfa Úřadu pro imigraci a cla (ICE) Matthewa Albencea jde o největší počet zadržených za více než deset let a nejspíš také o největší počet zadržených v jediném státě.

Foto: Profimedia.cz

Přistěhovalci z Guatemaly v USA. Ilustrační foto

Článek

Na zátahu se podílelo asi 600 agentů imigračního úřadu, kteří se rozptýlili po továrnách, ale i v jejich okolí, aby pracovníkům zabránili v útěku. Terčem operace bylo několik firem a jejich továrny, zejména na zpracování drůbeže

Jednou z nich byla i společnost Koch Foods ve městě Morton, jejíž zaměstnance odvezli ve třech autobusech k dalšímu prověřování. Agenti chtěli po všech zaměstnancích, aby se identifikovali a předložili doklady. Pokud to neučinili, byli zadrženi.

Prezident Donald Trump už v červnu oznámil, že americké úřady provedou rozsáhlé zátahy namířené proti migrantům bez dokladů. Cílem těchto operací má být nejen vyhostit nelegálně pobývající přistěhovalce, ale také odradit další občany středoamerických zemí, aby se do Spojených států vydávali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám