Hlavní obsah

Už přes polovinu Američanů má vakcínu proti covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ve Spojených státech je proti covidu-19 plně naočkována už více než polovina veškerého obyvatelstva. V pátek o tom informoval Cyrus Shahpar, který shromažďuje data o šíření koronaviru pro Bílý dům.

Foto: Chris Aluka Berry , Reuters

Očkování v USA. Ilustrační foto

Článek

„Padesát procent Američanů (všech věkových skupin) je nyní naočkovaných. Pokračujme dál!" napsal na Twitteru Shahpar. Dvě dávky látek od firem Pfizer/BioNTech a Moderna, nebo jednu dávku vakcíny společnosti Johnson & Johnson tak v USA dostalo už přes 165 milionů lidí.

Hranici 50 procent naočkovaných dospělých USA překročily koncem května.

Očkovací kampaň je jednou z hlavních priorit současné administrativy prezidenta Joea Bidena, zvoleného za Demokratickou stranu. Ačkoliv na začátku postupovala kampaň rychleji, než činitelé doufali, ztratila časem tempo. Bidenovi se tak nepodařilo splnit slib, že 70 procent Američanů dostane alespoň jednu dávku vakcíny do 4. července. Této hranice se nakonec podařilo dosáhnout až na začátku tohoto týdne.

Fauci: Varianta delta už je jiný virus

Amerika

Počet denně aplikovaných dávek se nicméně v posledních čtyřech týdnech znovu mírně zvyšuje, což experti spojují s obavami veřejnosti z šíření nakažlivější varianty koronaviru zvané delta, která nyní v USA výrazně převládá.

Sedmidenní průměr nově infikovaných nyní dosahuje ve Spojených státech téměř 100.000 za den, což je nejvíce od letošního ledna. Na vzestupu jsou rovněž údaje o hospitalizovaných s těžkým průběhem covidu-19. Většina nových případů pochází ze států, kde je nejmenší proočkovanost.

Tři zaměstnanci CNN přišli do práce nenaočkovaní, dostali vyhazov

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám