Hlavní obsah

Útok v Torontu má už dvě oběti, zemřela desetiletá dívka

– Toronto

Počet obětí nedělního útoku v řecké čtvrti v Torontu se zvýšil na dvě, když po osmnáctileté dívce zemřelo během pondělí také zraněné desetileté děvče, uvedla stanice BBC. Dalších třináct lidí bylo zraněno, oznámil šéf torontské policie Mark Saunders. Motiv útočníka, který při incidentu také zemřel, policisté stále neznají.

Foto: Chris Helgren, Reuters

Policisté u kavárny, kde se střílelo.

Článek

Policisté v neděli uvedli, že dívka, kterou nejdříve označili za devítiletou, je v kritickém stavu v nemocnici a bojuje o život. Zatím nezveřejnili ani identitu střelce, sdělili jen, že mu bylo 29 let a pocházel z města. [celá zpráva]

Není jasné, zda pachatele útoku zastřelili zasahující policisté při přestřelce, nebo nakonec obrátil zbraň proti sobě. Pitva se uskuteční v úterý.

Po přestřelce ještě dokázal muž utéci, ale byl nalezen mrtev o sto metrů dál.

Střelce viděla Jesica Youngová, která pracuje v kavárně Second Cup: „Nebyl vyšší než já, měl černou baseballovou čepici a tmavé šaty. Měl světlou pleť a byl zarostlý ve tváři.“ Spatřila ho, než začal střílet přes výlohu. V kavárně nikoho nezranil.

Další svědek Andrew Mantzios popsal hrůzné okamžiky. Popíjel kávu s přáteli u fontány, když uslyšel výstřely. Viděl, jak se střelec přibližuje. Pálil přes ulici do davu lidí, kteří čekali, až budou moci přejít. „Pak se jedna paní pokusila utéci, ale upadla. Obrátil se a střelil ji zblízka dvakrát nebo třikrát. Měl hrozný výraz v tváři,“ vypověděl svědek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám