Hlavní obsah

Útočník střílel na zasedání zastupitelstva, zneškodnil ho hrdinný úředník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětapadesátiletý Rockne Newell v pondělí večer střílel na zasedání zastupitelstva pensylvánského města Ross Township, s nímž měl spor o pozemek. Tři lidi zabil a šest dalších zranil. Zneškodnil ho odvážný úředník, který zabránil ještě větší tragédii, uvedl list The Morning Call.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě v Pensylvánii zemřeli tři lidéVideo: Reuters

 
Článek

Newell přijel večer k městskému úřadu v Ross Townshipu, který leží asi 145 kilometrů severně od Filadelfie. Nejprve střílel přes zeď, poprvé vypálil v 7:23, pak vtrhl do zasedačky, kde bylo přes 15 lidí, a pokračoval v palbě. Dva lidé zahynuli na místě, další po převozu do nemocnice.

Newell střelil dva lidi do břicha, jednoho do hlavy a dalšího do nohy.

Nakonec ho zneškodnil šéf komise pro veřejná prostranství Bernie Kozen. Zrovna ošetřoval jednu z obětí, když si všiml blížícího se útočníka, vrhl se na něj a při potyčce ho zasáhl jeho vlastní zbraní. Další mu pomohli ho zneškodnit.

Policejní kapitán Edward Hoke jej i další účastníky schůze ocenil: „To, co udělali, bylo odvážné. Zachránili životy. (Newell) se vrátil do budovy s ruční zbraní a se záměrem ubližovat lidem. Kdyby to neudělali, tak by zranil další.“

Newell po prvním útoku budovu opustil, odešel do auta s texaskou poznávací značkou, kde si vzal další poloautomatickou zbraň, aby mohl pokračovat v palbě.

Police pak pachatele převezla do vazební nemocnice. Nyní prohledává Newellův pozemek. Newell byl vystěhován ze své nemovitosti pro opakované porušování předpisů, měl tam vraky aut i zbytky montovaných staveb. Sám tvrdil, že jde o muzejní sbírku, přesto byl však odsouzen k pokutě 8000 dolarů. Ve čtvrtek byl vystěhován, protože objekt nebyl napojen na kanalizaci.

Zasedání zastupitelstva ale jeho případ neprobíralo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám