Hlavní obsah

USA se připravují na silnou sněhovou bouři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Americký středozápad se připravuje na sněhovou bouři, která by měla území zasáhnout v neděli a v pondělí místního času. Zrušeno bylo 2000 vnitrostátních letů, hlavně z Chicaga ve státě Illinois. Ve městě v sobotu napadlo až 15 centimetrů sněhu.

Foto: Michael Tercha, ČTK/AP

Vítr v Chicagu by měl přesáhnout rychlost 100 kilometrů v hodině.

Článek

V oblasti jsou hlášeny tisíce výpadků elektřiny. Podmínky by se měly během neděle dál zhoršovat, očekává se, že silný vítr bude vířit sníh a viditelnost bude slabá. Nárazy větru by mohly podle meteorologů dosáhnout až 140 kilometrů v hodině, napadnout by mělo dalších asi 25 centimetrů sněhu.

Největší nápor by měl přijít právě v době, kdy se bude hrát americké finále Super Bowlu a v ulicích bude plno aut. Lidé se scházejí, aby mohli finále ligy amerického fotbalu sledovat společně.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Stroje odklízejí sníh z přostávací dráhy na letišti v Chicagu.

Pro státy Illinois, Wisconsin, Indiana bylo vydáno varování před blizardem.

Meteorologové předpokládají, že teploty klesnou v oblasti velkých jezer až k -20 stupňů Celsia.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Letiště O'Hare V Chicagu zrušilo stovky letů

„V terénu máme připraveno asi 350 aut, která budou prohrnovat a solit silnice,” řekl Carson Quinn z ministerstva dopravy ve státě Illinois. V oblasti se stalo mnoho drobných nehod.

Foto: Jim Young, Reuters

V Chicagu během soboty napadlo 15 centimetrů nového sněhu.

Sněhová bouře hrozila minulý týden východnímu pobřeží. Nakonec ale žádná nepřišla. Napadlo jen asi 60 centimetrů sněhu. S předpovídáním té nynější byli opatrní. Ještě v pátek k varování dodávali, že se počasí může změnit a blizard nakonec nepřijde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám