Hlavní obsah

USA hlásí už pět milionů nakažených koronavirem

Spojené státy zaznamenaly už přes pět milionů nakažených koronavirem SARS-CoV-2, informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na své výpočty. Americká Univerzita Johse Hopkinse (JHU) uvádí zatím 4,995.369 případů nákazy v USA od počátku pandemie nemoci covid-19, kterou tento koronavirus způsobuje.

Foto: Susan Walsh, ČTK/AP

Americký prezident Donald Trump zatíná pěst v závěru projevu v budově společnosti Whirlpool v Clyde v americkém státě Ohio. Ilustrační snímek

Článek

Podle agentury Reuters přibylo ve Spojených státech v sobotu nejméně 54.203 potvrzených případů nákazy, čímž celkový počet podle výpočtů Reuters vzrostl na 5,01 milionu. Úmrtí v souvislosti s covidem-19 přibylo podle Reuters za sobotu v USA nejméně 982, čímž celkový počet úmrtí dosáhl 162.105. JHU uvádí na svých stránkách nyní 162.395 úmrtí.

Spojené státy evidují nejvíce nakažených i úmrtí v souvislosti s covidem-19 ve světě. Podle JHU se ve světě potvrdil koronavirus SARS-CoV-2, odhalený poprvé loni koncem roku v Číně, u 19,5 milionu lidí, z toho 724.590 pacientů v souvislosti s nákazou zemřelo.

Koronavirus drtí v USA už i venkov, varuje expertka

Amerika

Druhou nejhůře zasaženou zemí v absolutním počtu nakažených i úmrtí je Brazílie. Třetí nejvyšší počet nakažených od počátku pandemie eviduje Indie, následovaná Ruskem, Jihoafrickou republikou a Mexikem. V počtu úmrtí spojených s covidem-19 je podle JHU třetí Mexiko následované Británií, Indií a Itálii.

Reklama

Výběr článků

Načítám