Hlavní obsah

Uprchlý vězeň v Kentucky se raději dobrovolně vrátil, nemohl vystát mrazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lexington

Arktické mrazy, které sužují Spojené státy, přinutily k návratu do vězení 42letého odsouzence, jemuž se v neděli podařilo uprchnout ze zařízení v Lexingtonu ve státě Kentucky. Jak informovala agentura AP, Robert Vick se nakonec policii přihlásil sám.

Foto: ČTK/AP

Sever Ameriky sužuje arktická zima.

Článek

V Lexingtonu bylo v pondělí 20 stupňů pod nulou, což ještě není tak hrozné oproti jiným místům, kde v noci na úterý naměřili až minus 45 stupňů Celsia. [celá zpráva]

Vick se nicméně rozhodl, že život na útěku je v těchto podmínkách nad jeho síly a dobrovolně se přihlásil na recepci v jednom motelu. Jeho personál poprosil, zda by nezavolali na policii. Po zadržení ho prohlédli lékaři, načež uprchlík putoval zpátky za mříže.

Severní Ameriku svírají arktické mrazy už řadu dnů a teploty až 40 stupňů pod nulou sužují i Kanadu. Varování před extrémní zimou platí pro polovinu obyvatel Spojených států. Mrazy očekávají meteorologové i na jihu včetně střední části Floridy. V souvislosti s nebývalým chladným počasím a sněžením zemřelo v USA nejméně 16 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Severovýchod USA sužuje rekordní vlna mrazůVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám