Hlavní obsah

U pobřeží USA se převrátila nákladní loď plná aut

Washington
Aktualizováno

Americká pobřežní stráž musela v neděli zachraňovat posádku nákladní lodi, která se u východního pobřeží USA začala silně naklánět na bok a hrozí jí potopení. Z celkem 24 lidí na palubě plavidla Golden Ray se podařilo na pevninu převézt 20, čtyři osoby se pohřešují, informovala CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Převrácená nákladní loď u pobřeží GeorgieVideo: Reuters

 
Článek

Nákladní loď plující pod vlajkou Marshallových ostrovů převáží vozidla a do potíží se dostala při plavbě podél pobřeží státu Georgia v noci na neděli.

Silně se naklonila na levý bok a posádka, která už nedokázala plavidlo stabilizovat, vyslala nouzový signál. Záchrannou operaci ale přerušil požár na palubě, a tak záchranáři přestali pátrat po zbylých čtyřech členech posádky.

„Nedokážeme přesněji říci, co se uvnitř plavidla děje a zda už byl oheň zcela uhašen,“ uvedl v neděli večer velitel pobřežní stráže John Reed. Odborníci se snaží náklon lodi zmenšit tak, aby záchranáři opět mohli dovnitř. Reed později informoval, že kouř z lodi již nevychází, přesto se záchranářům zatím nepodařilo dostat se na palubu.

Podle jihokorejského ministerstva zahraničí jsou pohřešováni čtyři občané Jižní Koreje, kteří se v době havárie nacházeli ve strojovně.

Zbytek posádky tvořili Filipínci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám