Hlavní obsah

U Mexika se potopila americká výletní loď, osm lidí zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Felipe

Osm amerických turistů se patrně utopilo u mexického poloostrova Baja California, když se jejich loď převrátila v bouři, oznámily v úterý tiskové agentury. Podle jejich informací se v pondělí podařilo najít jen mrtvé tělo jednoho muže; záchranáři už ale zvažovali, že pátrání po možných přeživších odvolají a že budou hledat jen další mrtvá těla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

U Mexika se potopila výletní loďVideo: Reuters

 
Článek

Sportovní rybářská loď Erik dlouhá 35 metrů vyrazila v sobotu na šestidenní plavbu se 43 osobami na palubě, mezi nimiž bylo 27 amerických turistů a 16 členů posádky. Už během první noci mimo přístav ale loď zasáhla bouře a v neděli ráno místního času se potopila v oblasti ležící asi 100 kilometrů od oblíbeného turistického a rybářského střediska San Felipe.

Zachránit se podařilo 19 turistů a všech 16 členů posádky, kteří se celé hodiny drželi záchranných kruhů, plovacích vest a dalších plovoucích předmětů a pokoušeli se doplavat k pobřeží. Tři z nich zahlédli místní rybáři, kteří je naložili do lodi, dovezli do přístavu a spustili záchrannou akci.

Po čtyřiadvacetihodinovém pátrání našli záchranáři jednoho mrtvého a vzdali se naděje, že by mohli najít sedm pohřešovaných ještě naživu. Na pomoc přivolali potápěče, kteří budou pátrat po mrtvých tělech, napsala agentura Reuters. Mezi pohřešovanými je i dvaašedesátiletý Mark Dorland, který se příští měsíc měl ženit s Kristinou Bronsteinovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám