Hlavní obsah

U Kalifornie vzplála loď, sedm mrtvých, desítky se pohřešují

• Aktualizováno

Přes 30 lidí v pondělí zůstalo nezvěstných po požáru lodi u kalifornského ostrova Santa Cruz západně od Los Angeles. Oznámila to místní média s odkazem na informaci záchranářů. Oficiální údaje o obětech úřady nezveřejnily, podle místních médií je potvrzena smrt nejméně sedmi lidí. Výletní loď Conception dlouhou 25 metrů využívali hlavně potápěči k podmořským výpravám při kalifornském pobřeží.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár lodě u ostrova Santa CruzVideo: Reuters

 
Článek

Plavidlo, které patřilo firmě Worldwide Diving Adventures ze Santa Barbary, mělo podle agentury AP na palubě 38 lidí, z toho pět členů posádky.

Požár podle místní televize KTLA vypukl náhle a zachvátil celou loď. Pěti lidem, údajně členům posádky odpočívajícím v noci na horní palubě, se podařilo zachránit skokem do moře. Ostatních 33 lidí, kteří si výletní cestu objednali, spalo v podpalubí a o jejich osudu není nic známo. Pátrají po nich vrtulníky, záchranářská plavidla a lodě pobřežní hlídky.

Loď, která vzplála kolem půl čtvrté ráno místního času (půl hodiny po poledni SELČ), se ještě po třech hodinách snažily hasičské čluny uhasit.

Ostrov Santa Cruz, při jehož severním břehu loď plula, je vzdálený asi sto kilometrů západně od Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám