Hlavní obsah

Trumpovu mluvčí odmítli obsloužit v restauraci

Mluvčí amerického prezidenta Donalda Trumpa Sarah Huckabeeová Sandersová v sobotu na oficiálním twitterovém účtu zmínila, že byla vykázána z restaurace ve městě Lexington ve státě Virginia. Učinila tak poté, co informace začala kolovat na sociálních sítích.

Foto: Leah Millis, Reuters

Mluvčí Bílého domu Sarah Huckabeeová Sandersová

Článek

Číšník v podniku Red Hen v Lexingtonu asi 250 kilometrů od Washingtonu se na Facebooku svěřil, že obsluhoval Sandersovou „celkem dvě minuty, než ji majitelka požádala, aby odešla, a ona vyhověla”.

Trumpova mluvčí se svou společností navštívila podnik v pátek večer a dnes se k nevlídnému přijetí vyjádřila i ona. „Její čin vypovídá mnohem více o ní než o mně. Já se vždy snažím s lidmi vycházet co nejlépe, s respektem, včetně těch, s nimiž nesouhlasím, a budu v tom pokračovat,” napsala na adresu majitelky na Twitteru Sandersová.

Zatímco restaurace získala událostí jak pozitivní, tak negativní publicitu, na gastronomických webech a v rámci pětibodového hodnocení kvality jí přibyly stovky jedno až pětihvězdičkových recenzí, na sociálních sítích převládaly spíše kritické reakce. „To je ostudné. Majitelka ji požádala, aby odešla? To jim odradí hodně klientů, a zaslouženě!” napsal jeden z reagujících James Simpson.

Obdobnou příhodu zažila v úterý i ministryně vnitřní bezpečnosti Kirstjen Nielsenová, která si zašla do mexické restaurace. Politička, která hájila oddělování dětí imigrantů od rodičů, kteří překročili hranici nelegálně, musela během večeře řešit protest skupiny demonstrantů požadujících sloučení rozdělených rodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám