Hlavní obsah

Trump se výjimečně omlouval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charlotte

Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump je častěji neřízenou střelou, než aby bral ohledy. Na čtvrtečním předvolebním mítinku v Severní Karolíně udělal výjimku a pronesl něco na způsob omluvy. Neprozradil ovšem, za co nebo komu se omlouvá.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Kandidát na amerického prezidenta Donald Trump

Článek

„Jak víte, nejsem politik,“ řekl Trump na úvod pasáže čtené z čtecího zařízení. Dále pokračoval: „Občas, když je debata vášnivá a hovoří se o mnoha tématech, nezvolíte ta správná slova anebo řeknete něco špatně. Já jsem to udělal a - věřte mi nebo ne - lituji toho. A zvláště toho lituji tam, kde to mohlo způsobit osobní bolest.“

Podle Trumpa je ale v nadcházejících volbách „příliš mnoho v sázce, abychom se těmi věcmi zabývali“. Svým příznivcům, kteří jeho slova přerušovali skandováním jeho jména, pak slíbil: „Jednu věc vám ale slibuji: vždycky vám budu říkat pravdu.“

Miliardář nekonkretizoval, čeho konkrétně lituje, výčet lidí, které urazil, je delší a nefigurují v něm pouze jeho političtí soupeři.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám