Hlavní obsah

Třináctiletý školák, který střílel kvůli šikaně, dostal nejvyšší možný trest

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maximální trest osmi let ve vězení uložil ve středu soud v Novém Mexiku třináctiletému Masonu Campbellovi. Hoch loni v tělocvičně střední školy ve městě Roswell postřelil dva své spolužáky, protože ho šikanovali.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chlapec zůstane za mřížemi do svých 21 let. Soudce Freddie Romero odmítl udělit mírnější trest navzdory omluvě útočníka obětem a argumentu obhájce, že jeho klient je společensky a emočně nevyzrálý a svého činu lituje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Marně se přimlouvala i Campbellova matka, když na soudce apelovala, aby zvážil, čím si její hoch prošel.

„Toto dítě bylo dennodenně trýzněno a šikanováno. Chtěla bych, abyste si uvědomil, že je to dítě,“ prohlásila a dodala, že syn se za postřeleného stejně starého Nathaniela Tavareze a o rok starší Kendal Sandersovou pravidelně modlí.

Svědectví učitele mu přitížilo

Obhajoba neuspěla ani s návrhem, aby se Mason dva roky léčil a pak byl propuštěn, pokud by lékaři rozhodli, že už nepředstavuje hrozbu.

Campbellovi kromě jiného před soudcem přitížila výpověď učitele, který střelbu nazval „úmyslně vedeným násilným činem“ a vyzval k udělení nejpřísnějšího možného trestu.

Campbell střelil Tavareze do obličeje. „Je zázrak, že jsem naživu,“ prohlásil dříve školák a dodal, že má poškozený zrak. Sandersová ve své písemné výpovědi uvedla, že po zásahu měla v těle více než 150 olověných úlomků z kulky, kvůli čemuž možná nikdy nebude mít děti.

Campbell byl už v květnu uznán vinným z těžkého ublížení na zdraví a nošení zbraně do školy.

Sandersová jeho omluvu přijala, Tavarez ne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám