Hlavní obsah

Studentka v USA zmlátila učitelku výtvarné výchovy

ČTK, fia, Novinky, NBC
BALTIMORE

Učitelku z Baltimoru v americkém státě Maryland v pátek zbila studentka při hodině výtvarné výchovy. Jeden z jejích spolužáků pořídil mobilním telefonem videozáznam incidentu, který pak umístil na internet. Útok následoval poté, co učitelka vyzvala studentku, aby si sedla a chovala se slušně.

Článek

"Obrátila jsem se a viděla jsem, jak ji spolužáci hecují,“ popsala okolnosti incidentu učitelka Jolita Berryová. "Než jsem se nadála, udeřila mě do obličeje,“ doplnila. Následnou bitku ukončila až pomoc ostatních pedagogů, kteří žákyni od napadené učitelky odtrhli.

Policie začala případ řešit až poté, co se záznam napadení objevil na serveru MySpace, kam jej umístil jeden ze spolužáků útočnice.

Ředitelka školy: Neměla jste ji vydráždit

Berryová uvedla, že ji šokoval přístup ředitelky školy. "Na jednu stranu mi řekla, že ji mrzí, co se mi stalo. Ale pak obrátila a dala mi najevo, že si za to vlastně můžu sama, když jsem studentce řekla, že se budu bránit. Tím jsem ji prý vydráždila,“ kroutí hlavou učitelka Berryová.

Násilí na internetu vyvolává diskuze

Studentské násilí v USA zachycené na video se stalo tématem debaty o odpovědnosti internetových médiích. Podobné násilné video umístěné tento týden na internetu zase ukazuje partu teenagerů, kteří brutálně zbili neoblíbenou spolužačku. Soud rozhodl, že budou souzeni jako dospělí, hrozí jim tak až doživotní vězení.

Kelly McBrideová z novinářské nevládní organizace Poynter Institute na Floridě odmítá názory, že by média podobné záběry neměla zveřejňovat. Podle ní mají dokonce povinnost takové video nabídnout. "Fakt, že oni sami je natočili ve snaze získat publicitu, je vedlejší... Video je neuvěřitelně výmluvné. Vypovídá víc o tom, co se stalo, než jakákoli jiná forma novinářského sdělení," řekla.

Reklama

Výběr článků

Načítám