Hlavní obsah

Střelec z počítačového turnaje v Jacksonvillu se dvakrát léčil na psychiatrii

Střelec z amerického Jacksonvillu, který v neděli zabil dva lidi a dalších devět zranil, se léčil na psychiatrii, napsal list The Independent s odvoláním na soudní dokumenty. Po zběsilé střelbě na soutěži ve videohrách mladík nakonec spáchal sebevraždu.

V živém přenosu ze soutěže v hraní videoher v Jaksonville byla slyšet osudová střelbaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Čtyřiadvacetiletý David Katz byl dvakrát hospitalizován na psychiatrii a užíval antidepresiva a antipsychotické léky, vyplývá z rozvodových záznamů jeho rodičů. Ti nebyli schopni se dohodnout, jak o nemocného syna pečovat. Otec tvrdil, že matka synovy psychické problémy zveličuje kvůli vyhrocenému boji o opatrovnictví. Manželé se nakonec rozvedli v roce 2007.

Policie se zaměřila na duševní zdraví Katze především kvůli tomu, že mladý muž cíleně útočil na hráče. Jak uvedl šerif Mike Williams, mladý muž před střelbou prošel se dvěma zbraněmi pizzerií, která byla plná hostů. Útočník ovšem cíleně zamířil do části, která byla rezervovaná pro účastníky turnaje Madden NFL 19, což je sportovní simulace ligy amerického fotbalu.

Foto: Will Dickey, ČTK/AP

Policie na místě střelby turnaje v Jacksonville.

Zatím se policie k motivu útoku nevyjádřila, někteří svědci vypověděli, že Katz byl velmi rozčilený kvůli tomu, že letošní turnaj nevyhrál, a proto měl sáhnout po zbrani.  Ačkoli měl zbraně dvě, nakonec střílel jen jednou, dodal šerif Williams. Obě byly legálně zakoupené v Baltimoru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba na Floridě během turnaje počítačových herVideo: AP

Reklama

Výběr článků

Načítám