Hlavní obsah

Střelba ve škole v Ohiu má už tři oběti

Novinky,
Chardon
Aktualizováno

Počet obětí střelby na střední škole v americkém městečku Chardon v Ohiu vzrostl v úterý na tři. Zemřeli dva z těžce zraněných. Vyšetřovatelé ještě předtím uvedli, že zbraň proti spolužákům obrátil T. J. Lane, oznámila televize CNN. Ještě v úterý by měl stanout u soudu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba ve škole v Ohiu si vyžádala další oběťVideo: Reuters

 
Článek

Lane střílel před vyučováním ve školní jídelně. Zasáhl pět svých spolužáků ve věku 16 až 17 let. Tři v kritickém stavu později svým zraněním podlehli.  [celá zpráva]

První obětí byl Daniel Parmentor, který zemřel ještě v pondělí. V úterý zemřeli další dva postřelení Russell King a Demetrius Hewlin.

Po střelbě pachatel utekl, ale dopadl ho jeden z učitelů.

Chlapec byl z problémové rodiny

Zatím není znám motiv činu, ale spekuluje se o rodinných problémech. Lane měl být převezen do školy pro ohrožené mladé osoby, které mají problémy ať už s drogami, s duševním zdravím, zločinem, nebo i s pozorností.

Foto: ČTK/AP

Rodiče objímají dítě, které studovalo na střední škole v Chardonu

Lane nepatřil k žádnému školnímu gangu nebo skupině. Podle jedné ze spolužaček, 17leté Haley Kovacikové, vypadal jako normální teenager. Podle ní měl občas "smutek v očích", ale mluvil normálně. O svém životě ale nehovořil ani s přáteli. Vyrůstal u prarodičů.

Laneův otec byl několikrát zatčen kvůli násilí na ženách včetně Laneovy matky. V letech 1995 až 1997 byli oba rodiče zatčeni pro vzájemné domácí násilí.

Otec si také odseděl trest za napadení policisty a byl obviněn, že několika ženám držel hlavu pod tekoucí vodou nebo jim mlátil hlavou o zeď.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám