Hlavní obsah

Střelba na virginské univerzitě zůstává záhadou

– Blacksburg

Americká policie dále vyšetřuje čtvrteční střelbu v areálu technické univerzity ve virginském Blacksburgu. Ta si vyžádala dvě oběti. Policie už uvedla, že oba mrtvé zabila stejná zbraň. Stále ale nepotvrdila, zda druhou obětí je samotný střelec.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před technickou univerzitou v Blackburstu se střílelo, dva lidé zemřeliVideo: Reuters

 
Článek

První obětí se stal 39letý policista Deriek W. Crouse. Zahynul při výkonu služby. Napaden byl při rutinní kontrole auta. Střelec pak utekl směrem k parkovišti. Tam bylo posléze objeveno druhé tělo. Jeho totožnost není známa.

Objevily se spekulace, že druhou obětí se stal sám útočník, který obrátil zbraň proti sobě. Policie ale potvrdila pouze to, že oba muže zabila střela vypálená z téže zbraně. K domněnce, že by v druhém případě šlo o sebevraždu, se nevyjádřila. Podle jednoho z policistů ale střelba může souviset s ozbrojenou loupeží v nedalekém městě Radfordu.

Už včera se v souvislosti s případem objevila řada rozporuplných zpráv, v jednu chvíli média psala, že byl útočník zatčen, pak to bylo popřeno.

Studentům však už není doporučeno, aby nevycházeli.

Případ vzbudil velkou pozornost, protože na této univerzitě v dubnu 2007 korejský student zastřelil 32 kolegů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám