Hlavní obsah

Stav postřeleného kongresmana Scalise je kritický, navštívil ho Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Republikánský poslanec amerického Kongresu Steve Scalise je stále v kritickém stavu poté, co ho ve středu na předměstí Washingtonu spolu s dalšími třemi lidmi postřelil starší levicový aktivista. Prezident Donald Trump ve středu člena Sněmovny reprezentantů v nemocnici navštívil, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Postřeleného Scalise převezli do nemocniceVideo: Reuters

 
Článek

Podle lékařů útočník Scaliseho postřelil do levého boku. Politik utrpěl zlomeniny některých kostí, poranění vnitřních orgánů a vážně krvácel. V nemocnici se podrobil operaci, bude ale muset podstoupit ještě několik dalších, uvedli zdravotníci.

Scaliseho v nemocnici navštívil prezident Trump s manželkou Melanií. Podle Bílého domu mu donesli květiny a pohovořili s jeho rodinou. Mluvčí prezidenta Sean Spicer označil scénu nad Scaliseho nemocničním lůžkem za „emotivní”.

Foto: ČTK/AP

Prezident Trump s manželkou Melanií před nemocnicí

„Právě jsem opustil nemocnici,“ napsal Trump posléze na twitteru. Scalise je podle něj "jeden z těch opravdu skvělých lidí" a „opravdový bojovník“. „Modlete se za Stevea,“ vyzval prezident.

Foto: Mike Theiler, Reuters

Vyšetřovatelé na místě útoku

Scaliseho a další tři osoby postřelil na baseballovém tréninku v Alexandrii nedaleko americké metropole šestašedesátiletý levicový aktivista James Hodgkinson, který podle vzkazu na Facebooku chtěl „zničit” Donalda Trumpa a jeho společníky. Policisté útočníka na místě zastřelili.

Foto: J. Scott Applewhite, ČTK/AP

Steve Scalise

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám