Hlavní obsah

Spoutaná žena vypadla policistům za jízdy z auta

Novinky, rei
Los Angeles

Osmadvacetiletá žena zažalovala losangeleskou policii kvůli svému zatčení z března letošního roku. Policisté ji zadrželi během jejího nočního povyražení s přáteli ve čtvrti Koreatown. Když ji vezli na stanici, žena jim z auta vypadla. Odnesla to krvácením do mozku, ztrátou vědomí a zlomeninou čelisti, napsal deník Los Angeles Times.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladá žena vypadla z policejního auta

 
Článek

O žalobě informoval novináře právní zástupce Kim Nguyenové Arnoldo Casillas, který jim také promítl záznam incidentu z kamery na bance v místě, kde se nehoda udála.

Nguyenová strávila 17. března večer s přáteli v restauraci a v klubu v centru Los Angeles. Když pak na parkovišti čekali na auto, které je mělo vyzvednout a odvézt domů, přiblížila se k nim policejní hlídka. Policisté krátce s trojicí promluvili a pak se začali vzdalovat. Když ale uviděli Nguyenovou, jak přechází směrem ke kavárně přes ulici, vrátili se a zatkli ji kvůli podezření, že je pod vlivem omamných látek.

Mladou ženu naložila hlídka do svého auta a vyrazila na stanici. O pár minut později, krátce po třetí hodině ráno, Nguyenová na Grand Avenue z auta vypadla na ulici. Tam zůstala v bezvědomí ležet na zádech se zakrváceným obličejem. Policisté přivolali záchranku a ještě před jejím příjezdem se snažili zraněnou otočit na bok.

Otevřela si sama, tvrdili policisté

Záchranářům pak hlídka řekla, že slyšela, jak si Nguyenová otevřela dveře, načež z vozu vypadla. „Je to lež,“ řekl v pondělí její právník Casillas a upozornil, že si jeho klientka těžko mohla dveře otevřít, když byla spoutaná. Casillas také připustil, že Nguyenová s přáteli ten večer popíjela alkohol.

Policisté rovněž záchranářům řekli, že jim zadržená z auta vypadla na křižovatce, na níž se zrovna vůz rozjížděl zhruba na rychlost 16 kilometrů v hodině. Kamerový záznam ale prokázal, že vozidlo už bylo za křižovatkou, kterou projelo bez zastavení a mnohem rychleji.

Už před příjezdem záchranky začala Nguyenová jevit známky života. Ještě dalších šest dnů ale byla v kómatu a lékaři měli co dělat, aby zabránili krvácení do mozku. Hrůzná nehoda pro ni nakonec dopadla dobře, vyvázla „jen“ se zlomenou čelistí a poraněním hlavy.

Policejní zástupce Andrew Smith listu Los Angeles Times ovšem v pondělí nebyl schopen ani potvrdit, zda policie incident interně vyšetřovala. Slíbil ale, že pokud ne, ihned se s tím začne. Dodal, že strážníci mají povinnost zadní dveře při převozu zadržené osoby zamykat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám