Hlavní obsah

Socha svobody byla evakuována kvůli poruše čidla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Několik stovek lidí ve středu evakuovali newyorští hasiči ze Sochy svobody, když porouchané požární čidlo uvnitř výtahové šachty chybně vyhlásilo poplach kvůli kouři. Při evakuaci nikdo neutrpěl žádné zranění, oznámily to agentury Reuters a AP. Oblíbená památka byla zpřístupněna již hodinu po vyhlášeném poplachu, žádný kouř nebyl zaznamenán.

Foto: Reuters

Socha svobody

Článek

Úřady dostaly hlášení o údajném kouři v nitru sochy ve 13:30 místního času (19:30 SELČ). Na místo vzápětí dorazila skupina hasičů a zkoumala okolnosti incidentu.

Původně se předpokládalo, že jde o poruchu motoru ve výtahu, nakonec se zjistilo, že je požární čidlo porouchané a žádný kouř v objektu nebyl.

"Nezaznamenali jsme žádný kouř ani teplo," prohlásila mluvčí oblasti Mindi Ramboová a potvrdila tak poruchu čidla.

Koruna Sochy svobody byla pro veřejnost uzavřena po teroristických útocích z 11. září 2001 kvůli obavám o bezpečnost návštěvníků. Znovu otevřena byla teprve loni.

Přes 46 metrů vysoká Socha svobody patří k nejslavnějším symbolům New Yorku a pravidelně přitahuje miliony turistů. Monument dostaly Spojené státy darem od Francie ke stoletému výročí svého vzniku. Socha byla slavnostně odhalena v roce 1886.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám