Hlavní obsah

Silná sněhová bouře si v USA vyžádala tři oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Silná sněhová bouře, která zasáhla jihovýchod Spojených států, si již vyžádala nejméně tři oběti. Další stovky tisíc lidí zůstaly bez elektřiny, informovala dnes britská BBC. Stav nouze byl vyhlášen v Severní Karolíně, kde jen za víkend v některých oblastech napadlo až půl metru sněhu. Zrušeny rovněž musely být tisíce letů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sněhová bouře v USAVideo: AP

 
Článek

Sníh, déšť se sněhem i namrzající déšť budou podle všeho ovlivňovat počasí v oblasti i v dalších dnech. Guvernér Severní Karolíny Roy Cooper na dnešní tiskové konferenci uvedl, že „odhadované množství sněhových srážek běžných za rok spadlo v některých oblastech i během jednoho dne”.

Výpadky elektřiny zasáhly v neděli více než 300 000 osob v Jižní i Severní Karolíně, v Alabamě, Tennessee i Georgii. [celá zpráva]

Foto: Julia Wall, ČTK/AP

Sněhová bouře v New Yorku

Největší nebezpečí se ale zdá být na silnicích. V Severní Karolíně k dnešnímu ránu zaznamenali přes 670 nehod. Guvernér Cooper varoval, že se na silnicích může tvořit ledovka, i když se bouře nad oblastí již přežene.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám